Новоград-Волинська ЗОШ № 7

Науково-педагогічний проект «Інтелект України»

 

Науково-педагогічний проект «Інтелект України»

https://intellect-ukraine.org/

 

Проєкт “Інтелект України” розробили Харківські науковці у 2006 році. Методика створювалася таким чином, щоб у дитини розвивалася та зберігалася цікавість до навчання, урок проходив у формі гри, і, крім усього, дитину патріотично виховували .Слід зазначити, що даний проект сприяє набуттю дитиною необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки,  раціональної організації навчальної праці, розвитку пізнавальних процесів та розвитку академічної обдарованості учнів в органічній єдності та взаємозв’язку всіх її компонентів. Це нова якість освіти, новий підхід до навчання.

 

Програма розроблялася таким чином, щоб врахувати вікові особливості учнів, не лише зберегти, а й збільшити їх інтерес до навчання під час таких предметів як: «Навчання грамоти» (1 клас), «Читання», «Українська мова», «Математика», «Еврика» (з 2класу), «Людина і світ» та «Навчаємося разом».

 

Процес навчання для дітей вибудовується у цікавій та насиченій формі.

 

Завдяки міжпредметним зв'язкам, засобам наочності та цікавим відео матеріалам, об'єкт вивчення стає більш зрозумілим та цікавим, діти мають можливість наочно побачити те, що вони вивчають, а казкові герої супроводжують  дітей на усіх уроках, мотивуючи їх до якісного і творчого виконання завдань. Важливим моментом проекту є формування емоційно-позитивного стану дитини в процесі навчання. Це відбувається через незвичну добірку  видів завдань: виконання пісень під караоке, читання казок способом стеження за диктором презентації, робота з уривками мультфільмів та пошук переглянутого в тексті, вправа «Фотоапарат» тощо…Саме ці нетрадиційні методи та форми сприяють зацікавленню дітей, отриманню і засвоєнню знань у динаміці та співпраці.

 

Процес навчання побудований з урахуванням основних етапів навчання - засвоєння навчального матеріалу та його застосування на практиці. Через добре та продумане  коло завдання та їх вдале чергування, реалізується концепція міцного засвоєння знань, періодичне повторення навчального матеріалу. 

 

Слід  зазначити, що вправи у підручниках-посібниках  поділяються на пробні, тренувальні, творчі. Дуже ефективними, як показала практика роботи з учнями, є завдання на розвиток зорової пам’яті, уваги, спостережливості, кмітливості, формулювання припущень, встановлення послідовності певних дій, самооцінку, адже діти навчають пізнавати себе, виражати свою думку та проявляти  свій інтелект.

 

У зошитах надані корисні інформаційні довідки та правила, які і допомагають учням краще опанувати новий матеріал, а потім при необхідності  і швидко його пригадати.

 

Оцінювання засвоєних знань і умінь здійснюється в процесі повторення й узагальнення - виконання «Великих перегон» на кожному уроці, які дозволяють усім діткам самостійно попрацювати, а вчителю оцінити рівень знань дітей, побачити ефективність уроку.   

                                                                           

Впровадивши дану програму  учні мають змогу сформувати цілісний науковий світогляд, загальнонаукові, навчальні, загальнокультурні, технологічні, комунікативні і соціальні компетентності на основі засвоєння системи знань про природу, людину, суспільство, культуру, виробництво, оволодіння засобами навчально-пізнавальної і практичної діяльності.

 

Якщо Ви бажаєте сформувати інтелектуально розвинуту особистість, яка вміє думати та діяти, то проект «Інтелект України»  саме для Вас!

 

Вчитель початкових класів М.У.Гузик

 

 


 

Поділитися:

ФОТОПРОЄКТ КРАЩІ ВИПУСКНИКИ КРАЩОЇ ШКОЛИ 2021

Школа працює
на освітній
платформі

Дев'ятий рік стабільну
роботу і цілодобову
технічну підтримку
сайта школи забезпечує
компанія
goodhoster.net

Голосування

Який предмет ви вважаєте найскладнішим у шкільній програмі?

рідна мова і література - 2.6%
іноземні мови - 12.4%
математика (алгебра, геометрія) - 34.2%
фізика - 8.8%
хімія - 8.8%
інформатика - 2.9%
біологія - 7.4%
фізкультура - 2.7%
історія - 4.9%
музика - 1.1%
малювання - 8.8%
технологія - 0.5%
астрономія - 0.6%
захист Вітчизни - 1.9%
свій варіант - 2.7%

Ми рекомендуємо!

 

Контакти поліції

Інспектор
 Новоград-Волинського
відділу поліції
Головного управління
Національної поліції
в Житомирській області
лейтенант поліції

Павлюк Світлана Вікторівна

вулиця Івана Франка, 3А, каб. 17, 18
Телефон: 098-78-68-862

 

Контактні телефони чергової частини: 
102 або (04141) 5-22-25

Електронна адреса: 
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Погода від Met Office

ИЗУЧАЕМ УКРАИНСКИЙ

Вхід для своїх

Зареєстрованим користувачам можна переглядати закриті розділи та статті, скачувати деякі файли. Також ви зможете отримувати повідомлення про події школи та сайту.