Новоград-Волинська ЗОШ № 7

Методична робота на канікулах

Цьогорічні осінні канікули були  насичені різноманітними заходами, обираючи які, кожен педагог міг підвищити свою педагогічну майстерність та поспілкуватися з обдарованими учнями, готуючи їх до ІІ етапу предметних олімпіад.

 

Так у понеділок 18 листопада за наслідками вивчення рівня адаптації учнів для вчителів 1-их класів відбувся методичний анонс-огляд. Адаптація до школи - тривалий індивідуальний процес, тому  спільні зусилля вчителів, батьків, шкільного психолога здатні понизити ризик виникнення у дитини шкільної дезадаптації і труднощів навчання.

 

За круглим столом педагоги поділились інформацією про особливості  адаптації першокласників. Психолог Примак Л.П. представила результати діагностики сприйняття навчальної діяльності з погляду учнів,  батьків та класоводів. Учителі акцентували увагу на пристосування учнів до нового режиму дня, що відображається на зниженні їх працездатності. Педагоги спільно  сформували шляхи покращення входження першокласників до нової системи вимог.

 


 

У вівторок 19 листопада на базі  нашої школи вчитель початкових класів Редька Л. В. провела тренінг для вчителів перших класів міста «Ігрові та діяльнісні методи навчання в початковій школі». LEGO – це завжди цікаво, творчо, креативно. Учасники на власному досвіді змогли відчути радість пізнання через гру, активно співпрацювали, ділилися щирими емоціями та позитивним настроєм.

 


 

Конструктивний вияв своїх думок сприяє профілактиці конфліктів між учителем та учнем. А майстерність ведення бесіди ґрунтується на принципах:  привернути увагу; зацікавити, виявити інтерес до проблеми; перетворити інтереси співрозмовника на спільне рішення.

 


 

Саме з цією метою 20.11.2019 р. соціальним педагогом Шиловою О.А. було проведено практичне заняття «Компетентність педагогічного спілкування», на якому вчителі розбирали причини конфліктів у системі «вчитель-учень», а також вчилися висловлювати своє невдоволення, робити зауваження учням за допомогою «Я-висловлювання». Адже це дієвий спосіб заявити про власний погляд, не викликаючи захисної реакції та не перетворюючи іншу людину на опонента. Кожен з учасників мав змогу програти ситуацію спілкування вчителя з учнями, з батьками та навчитися запобіганню конфліктів.

 

У четвер 21 листопада був проведений психолого-педагогічний консиліум «Рівень навчальної та психологічної адаптації учнів 5-их класів». Під час консиліуму були розглянуті питання фізичного здоров'я учнів, між вчителями початкової школи та класними керівниками відбувся педагогічний діалог «Презентація класу», психолог ознайомила присутніх з результатами діагностики розвитку кожного учня. Наприкінці педагогами були вироблені рекомендації, які допоможуть покращити якість освітньої діяльності.

 


 

У п’ятницю відбулося засідання педагогічної ради «Трансформування педагогічних ідей у практику як ознака педагогічної компетентності вчителя та компетентності учня». Оласюк Т.М. познайомила з сучасними тенденціями розвитку освіти, з різноманітними педагогічними прийомами та методами, що підвищують ефективність навчання, розвивають дитячу уяву, нестандартне мислення, допомагають школярам у дослідницькій та винахідницькій діяльності.   З досвідом роботи поділилися вчителі школи Пасічник Т.А., Романюк К.А., Лук’янчук М.В., Лейман О.І., Кукуруза І.П., Герасимчук Н.Ф.

 

Окрім шкільних заходів учителі мали можливість відвідати методичні заходи, які були організовані міським інформаційно-методичним центром. 

 


Фотозвіт на MEGA

 


 

Поділитися:

ФОТОПРОЄКТ КРАЩІ ВИПУСКНИКИ КРАЩОЇ ШКОЛИ 2021

Школа працює
на освітній
платформі

Дев'ятий рік стабільну
роботу і цілодобову
технічну підтримку
сайта школи забезпечує
компанія
goodhoster.net

Голосування

Який предмет ви вважаєте найскладнішим у шкільній програмі?

рідна мова і література - 2.6%
іноземні мови - 12.4%
математика (алгебра, геометрія) - 34.2%
фізика - 8.8%
хімія - 8.8%
інформатика - 2.9%
біологія - 7.4%
фізкультура - 2.7%
історія - 4.9%
музика - 1.1%
малювання - 8.8%
технологія - 0.5%
астрономія - 0.6%
захист Вітчизни - 1.9%
свій варіант - 2.7%

Ми рекомендуємо!

 

Контакти поліції

Інспектор
 Новоград-Волинського
відділу поліції
Головного управління
Національної поліції
в Житомирській області
лейтенант поліції

Павлюк Світлана Вікторівна

вулиця Івана Франка, 3А, каб. 17, 18
Телефон: 098-78-68-862

 

Контактні телефони чергової частини: 
102 або (04141) 5-22-25

Електронна адреса: 
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Погода від Met Office

ИЗУЧАЕМ УКРАИНСКИЙ

Вхід для своїх

Зареєстрованим користувачам можна переглядати закриті розділи та статті, скачувати деякі файли. Також ви зможете отримувати повідомлення про події школи та сайту.