Новоград-Волинська ЗОШ № 7

Психолого-педагогічний консиліум


 

Протягом І семестру в школі вивчався рівень адаптації та якість забезпечення освітнього процесу в 5-х класах. Моніторинг  здійснювався комплексно: вивчалися особові справи, фізичний та психічний стан учнів, дирекцією відвідувалися уроки та організовувалися спостереження та співбесіди з учителями, учнями та батьками.

За результатами вивчення був проведений психолого-педагогічний консиліум, на якому були присутні дирекція, вчителі початкових класів, учителі-предметники та  медична сестра. У зв’язку з тим, що деякі вчителі знаходилися на самоізоляції, зустріч набула  нового вигляду. До обговорення в онлайн-режимі підключилися психолог Примак Л.П. та вчитель початкових класів Постнікова Л.Я.

 


 

На початку директор школи Овдіюк В.І. ознайомив присутніх з метою зустрічі.  Після ретельного аналізу стану здоров’я учнів 5-х класів, який провела  медсестра Осінська Н.М., до обговорення за допомогою ZOOM-зв’язку підключилася психолог школи. Примак Л.П. представила результати психологічної готовності та адаптації учнів 5-х класів до навчання в середній школі: рівень розвитку пізнавальних процесів, навчальної мотивації та  рівень тривожності учнів у школі. Напередодні консиліуму психологом було підготовлене та проведене опитування для батьків в Google Form.  Батьки оцінювали рівень успішності виконання шкільних завдань, самостійність та ступінь зусиль, які прикладає дитина при їх виконанні,  настрій дитини, з яким йде до школи та особливості взаємин з однокласниками.

Далі між учителями початкових класів та класними керівниками  був проведений «Педагогічний діалог». Класні керівники, спираючись на результати власних спостережень та систематизації спостережень інших педагогів, представили педагогічну та психологічну характеристику учнів класу. Обговорювалися кількісні та якісні характеристики навчальної діяльності; показники поведінки та спілкування в навчальних ситуаціях; умови сімейного виховання; опис типового для учнів емоційного стану на уроці та під час перерв.

Дирекцією школи були проаналізовані результати класно-узагальнюючого контролю та наголошено на необхідності якісної підготовки учнів до навчання в умовах карантину.

Наприкінці педагогами були розроблені рекомендації стосовно організації освітнього процесу, роботи зі здібними, обдарованими та учнями, що навчаються на інклюзивній формі.

Віктор Іванович підсумовуючи, наголосив, що саме такий формат зустрічі дає можливість звернути увагу вчителів на проблеми та потенціал розвитку учнів, дає поштовх для підвищення професіоналізму педагогів, дозволяє вчителям налагодити стосунки з дітьми та батьками.

 


 

Поділитися:

ФОТОПРОЄКТ КРАЩІ ВИПУСКНИКИ КРАЩОЇ ШКОЛИ 2021

Школа працює
на освітній
платформі

Дев'ятий рік стабільну
роботу і цілодобову
технічну підтримку
сайта школи забезпечує
компанія
goodhoster.net

Голосування

Який предмет ви вважаєте найскладнішим у шкільній програмі?

рідна мова і література - 2.6%
іноземні мови - 12.4%
математика (алгебра, геометрія) - 34.2%
фізика - 8.8%
хімія - 8.8%
інформатика - 2.9%
біологія - 7.4%
фізкультура - 2.7%
історія - 4.9%
музика - 1.1%
малювання - 8.8%
технологія - 0.5%
астрономія - 0.6%
захист Вітчизни - 1.9%
свій варіант - 2.7%

Ми рекомендуємо!

 

Контакти поліції

Інспектор
 Новоград-Волинського
відділу поліції
Головного управління
Національної поліції
в Житомирській області
лейтенант поліції

Павлюк Світлана Вікторівна

вулиця Івана Франка, 3А, каб. 17, 18
Телефон: 098-78-68-862

 

Контактні телефони чергової частини: 
102 або (04141) 5-22-25

Електронна адреса: 
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Погода від Met Office

ИЗУЧАЕМ УКРАИНСКИЙ

Вхід для своїх

Зареєстрованим користувачам можна переглядати закриті розділи та статті, скачувати деякі файли. Також ви зможете отримувати повідомлення про події школи та сайту.